VLAKNASTOCEMENTNE FASADNE PLOČE

Fasadne ploče Cembrit su idealne za ventilisane fasade, lake fasade, oblogu tavanskih fasada i atika kao i za oblogu strehe i balkonskih zidova.

Paleta boja:

Boja, nijanse i tekstura su tri najmoćnija alata dizajnera i arhitekata.  Divne boje Cembrit vlaknastocementnih fasadnih ploča daju Vam slobodu da iskoristite i primenite vizuelne mogućnosti ploča na fasadi svih objekata.

Cembrit fasadne ploce boje fasada 700

Materijal:

Fasadne ploče se proizvode od cementa, mineralnih veziva, celuloze i netoksičnih organskih vlakna i malo vode. Cembrit vlaknastocementne ploče se proizvode isključivo od prirodnih, ekološki prihvatljivih sirovina. Klasa protivpožarnosti fasadnih ploča po EN13501 je A2,s1-d0, ploče su negorive.

Površina:

Završni premaz fasadnih ploča može da bude polu-transparentan, transparentan ili neprovidan, sama ploča može da bude farbana u masi ili samo na površini. 

cembrit fasada 6cembrit fasada 3cembrit fasada 5cembrit fasada 4

 

Fabričko sečenje / kantovi ploča:

Cembritova tehnologija proizvodnje uključuje naprednu opremu za sečenje, koja omogućava da se kombinuje sečenje ploča sa trimovanjem i brušenjem ivica. Ovo daje savršenu površinu koja će izgledati atraktivno iz svih uglova, sa većom trajnošću. Cembrit je jedini proizvođač vlaknastocementnih prizvoda  sa tehnologijom koja automatski zaptiva ivice ploča tokom sečenja.

Instalacija fasadnih ploča:

Kao deo ventilisane fasade ploče se postavljaju na potkonstrukciju sa min. 25 mm razmaka od izolacije, potkonstrukcija može da bude metalna ili drvena. Pre instalacije ploča na potkonstrukciju se postavlja EPDM podložna guma ukoliko se ploče postavljaju pop-nitnama ili vijcima. Ploče se takođe mogu lepiti na potkonstrukciju. 

ventilisana fasada potkonstrukcija

ventilisana fasada instalacija potkonstrukcijafasada instalacijafasada instalacija drvena knstrukcijaventilisana fasada instalacija

PATINA pop nitnePATINA GUMIPATINA PROFIL ZA IVICE I KRAJEVE